La Comunitat Minera Olesana s'incorpora a l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat

El passat dimarts 27 de juny, vam visitar acompanyats per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat, la Comunitat Minera Olesana SCCL (CMO) per incorporar-la a l'Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat. LA CMO es una cooperativa de consumidors i usuaris, que gestiona tot el procés de captació i distribució d'aigua potable a Olesa de Montserrat des de el 1868. La Minera Olesana, és un exemple d'un sistema cooperatiu de gestió mixt de l'aigua que garanteix una gestió pública participada pels propis usuaris. En aquest model, l'Ajuntament esdevé un soci col·laborador que aporta capital, com seria el cas d'Olesa. L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat també col·labora amb l'Ateneu Cooperatiu per impulsar i fomentar el cooperativisme i l'economia social.

La Comunitat Minera Olesana és també la impulsora d'Aigua.Coop, un espai de reflexió i informació al voltant dels models de gestió de l’aigua, el cooperativisme i l’economia social. Des d'aquesta plataforma donen tot el suport tècnic, administratiu i jurídic a aquells col·lectius, emprenedors i Ajuntaments que estiguin interessats en adoptar el sistema Cooperatiu per gestionar l’abastament integral de l’aigua municipal.

La Comunitat Minera Olesana és una Societat fundadada mitjants del sXIX per un grup d’Olesans esperonats pel modernisme i per inquietuds sanitàries, al valorar que l’aigua era font de malalties, quan aquesta era extreta dels pous casolans en èpoques de sequera. L’objectiu era poder disposar d’aigua corrent a les cases i amb garanties de salubritat pel consum.

La Comunitat al llarg d’aquest dilatat temps, s’ha anat adequant, d’acord a les possibilitats del moment.En cada moment, s’ha aplicat la tecnologia i els mitjans per assegurar la qualitat sanitària de l’aigua. Al mateix temps, que s’ha donat a la Societat les formes jurídiques i administratives que han sigut necessàries en cada època, assegurant la continuïtat del servei i la personalitat jurídica.

Per saber més visiteu (http://www.cmineraolesana.es/ i http://aigua.coop/)

Imatges addicionals: 
Newsletter category: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte