Emprenedors amb el modernisme. Experiències a l’aula.

El modernisme a Sant Feliu de Llobregat i la seva comarca: una eina educativa per a formar emprenedors. Al Col·legi Mare de Déu de la Mercè, des de l'optativa de modernisme a Sant Feliu de Llobregat, es treballa la descoberta del patrimoni artístic local, però a més, els següents dos grans objectius que els alumnes en acabar l'etapa d'ESO (Ensenyament Secundari Obligatori) han d'assolir:

 - Desenvolupar l'esperit emprenedor i la confiança en si mateix, la participació, el sentit crític, la iniciativa personal i la capacitat d'aprendre a aprendre, a planificar, prendre decisions i assumir responsabilitats.

 - Adquirir coneixements bàsics que capacitin per a l'exercici d'activitats professionals i alhora facilitin el pas del món educatiu al món laboral.

Per tal d'assolir això es proposa als alumnes fer activitats on s'han de constituir com a una empresa que ofereix serveis culturals a particulars i a l'Administració pública que tinguin com a objectiu el turisme cultural des de la vessant del modernisme.

Així doncs, els alumnes desenvolupen les pràctiques següents:

a) a Sant Feliu de Llobregat han d'articular una ruta sobre la ciutat al segle XIX, en base als testimonis que perduren d'aquest període.

b) a la mateixa ciutat de Sant Feliu de Llobregat, amb la finalitat de completar la ruta modernista, cada curs preparen una ruta amb les cases que celebren els 100 anys de la seva construcció.

c) respecte a la comarca del Baix Llobregat, proposen dur a terme rutes que surten de Sant Feliu per altres localitats amb Modernisme. Aquestes rutes són:

    1. La ruta dels arquitectes: s'intenten fer rutes amb arquitectes que van treballar a diverses localitats del Baix Llobregat

    2. La ruta dels edificis: en base a les tipologies d'edificis modernistes (habitatges, edificis amb funció sanitària, industrial, social, religiosa, ...) es proposen rutes centrades a descobrir aquests elements.

Entre d'altres projectes que també surten de la iniciativa d'ells mateixos.

 

Xavier Cortés Nadal professor del Col·legi Mare de Déu de la Mercè de Sant Feliu de Llobregat

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte