Treball en xarxa entre els serveis especialitzats SEAP i SIAD i els cossos de seguretat

El passat dimecres 13 de març, es va realitzar una sessió formativa dirigida a cossos de seguretat: policies locals i mossos d’esquadra de la regió metropolitana sud, a la Comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu de Llobregat, que va comptar amb l’assistència d’uns 50 agents.

Aquesta sessió formativa tenia com a objectiu presentar el SEAP, per una banda, com a servei especialitzat en l’atenció a les persones grans i persones en situació de fragilitat quan reben una situació de no bon tracte o de maltractament, i el SIAD per una altra banda, com a servei implicat en el tractament de dones víctimes de violència masclista, per tal de facilitar el coneixement, la coordinació i el treball en xarxa entre aquests serveis especialitzats del Consell Comarcal del Baix Llobregat i els cossos de seguretat.

L’equip del SEAP va donar a conèixer els objectius d’intervenció, les seves funcions, la metodologia que utilitzen, la tipologia de casos que atenen i la coordinació que estableixen amb els diferents serveis per facilitar la intervenció en els casos, i va exposar diferents casos pràctics per treballar amb els/les assistents a la formació.

L’equip del SIAD va presentar els objectius i funcionament del servei d’informació i atenció a dones, els seus punts d’actuació, així com la metodologia d’intervenció. Es van treballar els conceptes de violència masclista, explicant com aquesta violència afecta a les dones i donant algunes claus per a la intervenció en casos de violència masclista. Es van recordar els drets de les dones en el moment d’interposar una denuncia i en seu judicial, indicant les mesures cautelars penals i civils que es poden adoptar i informant dels drets laborals, econòmics i socials als que poden tenir accés les dones víctimes de violència.

Es va fer un especial incís en la importància de la intervenció de l’advocat/da d’ofici en el moment de denuncia, quan es tracta de situacions de violència masclista, ja que té moltes avantatges per la defensa de la dona en el procés judicial. I es va reforçar també la importància de que figuri la valoració de risc en la denuncia, ja que ajuda molt a l’hora d’establir mesures cautelars de protecció envers la dona i els seus fills/es.

Per últim, es va recordar la possibilitat de sol·licitar el servei d’acompanyament a judici que ofereix l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte, de Ciutat de la Justícia, a les dones víctimes de violència.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte