Jornada Habitatge i Persones Grans

El canal de YouTube del Consell Comarcal del Baix Llobregat va emetre en directe la Jornada Habitatge i Persones Grans, celebrada el dimecres 25 d'octubre,  en el marc de la Xarxa de Comarques per l’Envelliment, amb motiu de l’1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Grans.

La sessió és una acció dels consells de gent gran comarcals de Catalunya, impulsada per donar visibilitat a la situació real de les persones grans en l’àmbit d’habitatge: condicions del parc d’habitatges, tinença, accessibilitat, seguretat, etc. També s’ha incidit en la importància de l’habitatge per al benestar i la salut.

L'habitatge cooperatiu es troba en un moment d'expansió actualment a Catalunya amb més de mig miler de pisos construïts o en projecció. Aquest tipus d'habitatge planteja diferents formes de convivència i pot ser una via per donar resposta a algunes de les principals problemàtiques de les persones grans: fer front a l’aïllament i l’individualisme, fomentar la cohesió social, construir vincles i xarxes de suport mutu, etc.

Carles Donat Muñoz, codirector de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, ha iniciat la sessió amb una ponència sobre la situació de l'habitatge a Catalunya i la seva relació amb l'envelliment, focalitzant la seva presentació en les prospeccions d’envelliment de la població i els reptes que planteja per al disseny urbanístic, el planejament de pobles i ciutats i la mobilitat.

La sessió ha comptat també amb la presentació de diferents experiències a Catalunya, un d’habitatge de tipus cooperatiu per part de l’Associació Sostre Cívic a la Garrotxa, el Projecte Solterra. Un altre d’Habitatge intergeneracional al Pallars Jussà, Projecte El Rogle. I un cas d’habitatges amb serveis per a persones grans de l’Ajuntament de Sant Just Desvern, el Centre Social el Mil·lenari.

La consellera comarcal de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere, Vicky Castellanos, ha posat en valor la jornada destacant la “necessitat de posar la perspectiva de les persones grans al centre de totes les polítiques”.

La Xarxa de Comarques per l’Envelliment, en la que col·laboren els 21 consells comarcals de gent gran de tot Catalunya, defensa que cal incrementar i millorar els recursos i programes orientats a què les persones grans puguin residir el màxim temps possible a les seves llars si ho desitgen, de manera digna i autònoma. 

Podeu recuperar el vídeo de la jornada en aquest enllaç.

 

 

 

 

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte